Oposicions ICS

Oposicions ICS

Oposicions ICS Catalunya

Les oposicions al ICS són processos selectius que permeten als aspirants competir per places del sistema de salut català. El ICS s'encarrega de la gestió i prestació de serveis d'atenció primària i especialitzada a Catalunya, la qual cosa ho converteix en un ocupador de referència per a professionals de la salut.


Prepara't per a fer el pas definitiu cap al teu futur professional en l'àmbit de la salut! A l'Escola de Sanitat i Salut de MasterD, entenem la importància de les oposicions al ICS (Institut Català de la Salut) com una oportunitat única per a accedir a una carrera estable i gratificant en el sector sanitari. Per això, hem creat una xarxa d'experts en les oposicions a aquest servei de salut autonòmic, que t'acompanyarà en tot el procés fins que aconsegueixis la teva plaça.


Tria la millor preparació per a les oposicions de:

Salari Ocupacions del Institut Catala de Salut

Una de les condicions més destacades de les ocupacions públiques del ICS són els seus bons salaris, la qual cosa fa que gran part dels aspirants a oposicions de la salut pretenguin les places a Catalunya.

 • Sou Infermera del ICS: el salari mitjà es troba entre 20.000 i 33.000€, la qual cosa suposa que es trobi en la franja superior dels salaris d'aquesta mena de professionals al país.
 • Sou Auxiliar d'Infermeria del ICS: Els auxiliars d'infermeria del servei català de salut cobren una mitjana de 23.500€ anuals.
 • Sou Zelador del ICS: els zeladors guanyen a Catalunya entorn de 1.400€ al mes.
 • Sou Tècnic de Laboratori ICS: aquests professionals guanyen entorn dels 28.615€ a l'any.
 • Sou Auxiliar Administratiu del ICS: Els Auxiliars que treballen per al servei català guanyen entorn dels 23.000€ bruts a l'any.

Com apuntar-se a les oposicions ICS?

Per a inscriure't a les oposicions a l'Institut Català de la Salut (ICS) has de seguir una sèrie de passos específics:

 • Informació sobre les convocatòries: El primer que has de fer és estar atent a les convocatòries d'oposicions al ICS. Aquestes convocatòries es publiquen en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i en la pàgina web oficial del ICS. A l'Escola de Sanitat i Salut et mantindrem informat sobre les dates de publicació de les convocatòries i els requisits específics per a cadascuna d'elles.
 • Requisits de participació: Abans d'inscriure't, t'ajudarem a verificar que compleixes amb tots els requisits de participació. Aquests requisits poden variar segons la categoria i la convocatòria específica així que és important estar ben informat de les bases de cada procés selectiu.
 • Inscripció: Una vegada que s'ha publicat la convocatòria, tindràs un termini determinat per a presentar la teva sol·licitud d'inscripció, habitualment de 20 dies. Això se sol fer a través d'un formulari en línia que trobaràs en la pàgina web oficial del ICS o en el portal d'ocupació pública de la Generalitat de Catalunya.
 • Pagament de taxes: hauràs d'abonar una taxa d'examen en presentar la teva sol·licitud. El més important és que t'asseguris de verificar el muntant i les instruccions de pagament.

Places Oposicions Institut Català de Salut

El servei català de salut llança tots els anys la seva oferta d'ocupació pública amb milers de places repartides entre tots els llocs que conformen el ICS:

 • OPE ICS 2019: 1.207 places
 • OPE ICS 2020: 820 places
 • OPE ICS 2021: 1.009 places
 • OPE ICS 2022: 9.177 places

Gràcies a aquestes nombroses ofertes d'ocupació pública, aconseguir plaça en la teva oposició al ICS és bastant assequible, i encara que no aconsegueixis plaça, si aproves l'oposició, podràs accedir a una de les borses d'ocupació preferent del ICS.


La OPE 2023 del Institut Català de la Salut aquest pendent de ser llançada, per la qual cosa és un moment excepcional per a començar la teva preparació i arribar a temps d'aconseguir la teva plaça.

Requisits Oposicions ICS

Dins de les oposicions al ICS podem parlar d'uns requisits generals que apliquen a tots els llocs, i que hauràs de complir per a poder presentar-te a tant a zelador, com a auxiliar administratiu.

 • Nacionalitat: tenir la nacionalitat espanyola, o ser membre d'algun estat membre de la Unió Europea.
 • Edat: ser major 16 anys complerts i no superar l'edat forçosa de jubilació per a oposicions del ICS.
 • Capacitat: has de tenir les capacitats físiques i psíquiques per a exercir les funcions del lloc d'ocupació pública al qual aspires.
 • Habilitació: no estar inhabilitat, independentment de la causa, en l'exercici de funcions públiques. Tampoc estar separat de l'administració per expedient disciplinari.

Borsa de Treball del ICS

Les borses de treball del ICS són llestes o registres de candidats elegibles per a ocupar posats temporals o substitucions en l'àmbit de la salut a Catalunya. Aquestes bosses es creen amb el propòsit de tenir un pool de professionals disponibles que puguin cobrir de manera temporal les necessitats de personal en el sistema de salut.


És important que els interessats a formar part d'una borsa de treball del ICS estiguin atents a les convocatòries i requisits específics de cada procés selectiu, ja que aquestes bosses solen formar-se amb aquells aspirants a les oposicions que hagin aprovat, però no hagin aconseguit plaça. Mantenir-se actualitzat i participar activament en aquestes bosses pot ser beneficiós per als professionals de la salut a la recerca d'oportunitats laborals a Catalunya, ja que augmenta els teus punts de cara a aconseguir plaça fixa en qualsevol oposició del ICS.

TE INFORMAMOS SIN COMPROMISO

Rellena el formulario para que podamos atenderte.

0034
Share Icon

Comparte esta página: